حتما تا به حال بوقلمون را چه از نزدیک یا تلویزیون مشاهده کرده اید. در اکثر کارتونها شخصیت های بوقلمون، شخصیت هایی بودند که به عنوان فرد پولدار محل تلقی می شدند یا در سمت های بالایی فعالیت می کردند. در واقعیت هم همینطور است. این پرنده دارای گوشت لذیذی است که خیلی ها به دنبال شکار و خوردن آن هستند و از این رو دارای قیمت بالایی بین بقیه می باشد. در ادامه قصد داریم تا چندی از حقایق جالب در خصوص بوقلمون را بیان کنیم. مسائلی که ممکن است حتی آن ها را هم نشنیده باشید.
اصل بوقلمون از آمریکاست و آمریکایی های بومی آن را firkee می نامند. بچه بوقلمون poult نامیده میشود. این نامی است که به بوقلمونی که زیر ۱۶ هفته سن دارد اطلاق میشود و به بوقلمونی که بین ۵ تا ۷ ماهه young roster میگویند. بوقلمون بالغ را که ۱۵ ماه داشته باشد tetmed mature نامیده میشود و به گروهی از بوقلمونها rafter میگویند.
بوقلمون ها گوش خارجی ندارند ولی حس شنوایی خوبی دارند. تا ۲۷۰ درجه میدان دید دارند و میتوانند حرکات ۱۰۰ متری هم ببینند. حس بویایی ضعیفی دارند ولی در عوض حس چشایی قوی دارند. پهنای بالهای آن ها تقریبا ۶ پا است و طول عمرشان ۱۰ سال است. بوقلمونها حیوانات باهوش و حساسی هستند و ارتباط اجتماعی پایداری با هم دارند.
دو نوع بوقلمون وجود دارد: نوع وحشی از مکزیک و آمریکا بوده اند و ocellated نامیده میشوند و در اصل از گواتمالا هستند و نوع خانگی.
wattle: به گوشتی که در زیر گلو پرنده قرار دارد گفته میشود.
تاج(snood): گوشت قرمز که از پیشانی به سمت بالا رشد میکند.
Caruncle: قسمت صورتی رنگ که روی سر و گردن بالا بوقلمون که هنگامی که پرنده عصبانی است به رنگ قرمز تغییر میکند.
پرها: یک بوقلمون بالغ حدود ۳۵۰۰ پر دارد. بوقلمونهای وحشی قادر هستند که تا ۵۵ مایل در ساعت پرواز کنند. این نوع بوقلمونها روی درختان میخوابند و بیشتر درختان بلوط را ترجیح میدهند. بوقلمون های وحشی پرهای تیره رنگی دارند و پوست زیر گلوی بوقلمون به رنگ خاکستری است و و قتی که او هیجان زده یا مضطرب است به رنگ قرمز تغییر میکند. معمولا حشرات و بذر میخورند. بوقلمونهای خانگی از لحاظ جثه تقریبا دو برابر بوقلمونهای وحشی هستند. در کنار استفاده از گوشت و تخم بوقلمون از پرهای آن ها در تزیینات و دکوراسیون استفاده میکنند. همچنین از اهمیت مذهبی بالایی برخوردار است.
در ادامه پیشنهاد میکنیم مقاله مدیریت پرورش بوقلمون را نیز مطالعه فرمایید.