در سال های اخیر روش های مختلفی برای افزایش تولید بوقلمون استفاده شده که همه آن ها منجر به افزایش نرخ رشد و بزرگتر شدن این پرنده گشته اما راندمان تولید مثل بوقلمون تغییر زیادی نکرده است. بوقلمون جزو پرنده هایی محسوب می شود که کوتاه ترین زمان تولید مثل را دارند.
استفاده از تخم و گوشت بوقلمون در سال های اخیر افزایش یافته و به همین دلیل دانشمندان و محققان به دنبال راه های مختلفی برای افزایش تولید و راندمان این پرنده هستند. آنها در این زمینه به نتایج خوبی دست پیدا کرده اند ولی هنوز هم می توان با تحقیقات وسیع تر نتایج به دست آمده را بهبود بخشید.
امروزه پرورش دهندگان این پرنده روش های مختلفی برای افزایش دوره تخم گذاری و پیشگیری از رفتار کرچی و خوابیدن روی تخم ها به کار گرفته اند ولی با این حال به اندازه کافی پاسخگوی نیاز امروز نیست. تصور کنید شناسایی بوقلمون های کرچ از یک گله ۲۰۰۰۰ عددی چه کار سخت و طاقت فرسایی خواهد بود و باید نسبت به پیدا کردن یک راه مناسب برای کاهش کرچی این پرنده اقدام کرد.
در سال های اخیر دانشمندان به دنبال شناسایی و رفع این مشکل برآمده اند. آنها در تحقیقات خود پی برده اند که افزایش هورمون پرولاکتین باعث می شود که فعالیت تخمدانی بوقلمون متوقف شده و منجر به تحریک رفتار کرچی و کم شدن تولید تخم شود.در جهت کنترل میزان ترشح هورمون پرولاکتین دانشمندان پی بردند که قسمت تنظیم کننده این هورمون از غده هیپوفیز و بخشی از مغز آغاز می شود.
دانشمندان به وسیله جراحی توانسته اند جمع آوری خون رگ های ریزی که به غده هیپوفیز و هیتولاموس متصل هستند را انجام دهند.در واقع این رگ ها، هورمون vip را از هیتولاموس به غده هیپوفیز انتقال می دهند. هورمون Vip به عنوان یک محرک فیزیولوژیکی که منجر به تراوش پرولاکتین در بوقلمون ها است شناخته می شود و در کنار آن مشاهده شده که عمل تامین انرژی مورد نیاز برای بوقلمون کرچ را که از تجزیه متابولیسم چربی های بدن این پرنده به دست می آید به عهده دارد. در ادامه تحقیقات مشخص شد که سطح و میزان ترشح این هورمون در مغز اکثر پرنده هایی که رفتار کرچی از خودشان نشان می دهند افزایش یافته است.
دانشمندان توانسته اند که با تزریق هورمون vip به پرنده ها از رفتار کرچی آنها جلوگیری کرده و میزان تولید تخم را تا حد زیادی افزایش دهند. در واقع با تزریق هورمون vip به پرنده سیستم ایمنی آن، آنتی بادی مناسب ضد این هورمون را تولید کرده و این آنتی بادی تاثیر هورمون vip در سیستم تولید مثل پرنده را خنثی می کند.
این روش امروزه به صورت گسترده استفاده می شود و نتایج آن نیز موفقیت آمیز بوده است. البته هنوز هم دانشمندان در حال تحقیق و مطالعه برای افزایش راندمان و بهره وری بیشتر بوقلمون و سایر پرنده ها هستند و به لطف علم ژنتیک و شناخت ساختار DNA به نتایج قابل قبولی دست پیدا کرده اند.