کبک از جمله پرندگانی است که تخم و گوشت آن طرفداران خاص خود را دارد. تخم کبک در رنگ های متفاوتی مثل سفید، کرمی و قهوه ای یافت می شود که نسبتا شبیه تخم مرغ است. با این تفاوت که بر روی تخمهای کبک لکه های ریزی وجود دارد، این در حالی است که تخم مرغ رنگی یک دست و بدون لکه دارد. در این مقاله به بررسی خصوصیات و فواید تخم کبک اشاره خواهیم کرد:
تخم کبک نسبت به تخم مرغ دارای ارزش غذایی بالاتری است. و درصد بالایی از ویتامین و مینرال ها را در خود جای داده است و نسبت به تخم های دیگر مقدار پروتئین بیشتری دارد و از لحاظ انرژی زایی یک انتخاب عالی است. تخم دارای فسفر و آهن می باشد. در سفیده تخم کبک ید و منیزیم موجود است و همچنین مس وجود دارد که در سنتز هموگلوبین خون نقش مهمی دارد. تخم کبک به دلیل داشتن ویتامین B و A بسیار مفید و کارآمد است. تخم کبک علاوه بر اینکه سرشار از پروتئین است دارای آمینو اسید های زیادی نیز میباشد.
تخم کبک در صورت مصرف خام باعث تقویت صدا میشود و نیز مصرف خام تخم کبک به درمان صرفه کمک می کند. و همچنین برای تقویت حافظه مناسب بوده و کسانی که دچار اختلال صحبت کردن هستند میتوانند از تخم کبک خام اسفاده کنند. مصرف تخم خوراکی کبک سبب انرژی زایی شده و برای افزایش اشتهای کودکان کم اشتها مفید می باشد.
همچنین تخمهای کبک در درمان بیماری هایی مثل برونشیت مفید است و برای کسانی که دچار بیماری هایی هستند که سیستم تنفسی فوقانی را درگیر کرده استفاده از تخم کبکها توصیه می شود. استفاده از تخم خوراکی کبک در سنین پایین سبب کمک به رشد مناسب بدن می شود.
تخم خوراکی کبک را میتوان مانند تخم مرغ در طبخ غذاهای مختلف استفاده کرد. آب پز آن را به همراه سبزیجات و ادویه های مختلف به شکل املت می توان سرو کرد ولی باید دقت کنیم که بیش از حد پخته نشود زیرا در صورتی که بیش از حد پخته شود، پروتئین ها و ویتامین ها و سایر مواد مغذی خود را تا حد زیادی از دست میدهد و تا حد امکان نباید زرده تخم را از سفیده آن جدا کنید و بهتر است یکجا مصرف شود زیرا در این صورت فواید بیشتری خواهد داشت.
دمای محیطی که تخم در آنجا نگهداری می شود باید خنک باشد در جاهایی که گرم و مرطوب است درصد خرابی تخم بالاست. از لحاظ استفاده خوراکی پیشنهاد ما به شما این است که بعد از خرید تخم در کوتاه ترین ممکن استفاده کنید زیرا در صورت نگهداری طولانی مدت بعضی از ویتامین هایش را از دست می دهد و طعم لذت بخش اولیه را نخواهد داشت.